24 augusti 2019
15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Storfors AIK - Ohtana/Aapua FF

Ohtana/Aapua inleder bra och redan i den andra minuten bryter Borri ett uppspel men bredsidan ur friläge blir för lös och målvakten räddar säkert. Två minuter senare slår John en frispark mot bortre stolpen där Kotten kommer först och nickar bollen förbi målisen men i insidan av stolpen och tillbaka till målvakten. Storfors kommer tillbaka efter OA,s fina start och i den 10:e minuten tvingas Felle till en fin parad på ett vinkelskott. I den 13:e minuten slår Kotten en dålig passning mot Felle som SAIK:s Isak Olofsson snappar upp, rundar Felle och slår in 1-0. Nästa SAIK-läge kommer på ett dåligt bakåtpassning på mittplan där SAIK tar sig i skottläge men turligt för oss går bollen i stolpen. Minuten senare räddar ribban oss från ett baklängesmål, nick efter hörna. I den 27:e minuten är SAIK nära ett andra mål där Felle klarar tre lägen i samma anfall.
1-0 i paus är helt rättvist i en halvlek som inleddes bra av OAFF men stor dominans från Storfors resten av halvleken.

Andra halvlek blir spelmässigt betydligt jämnare och redan i inledningen har Yassin ett skottläge från 8-9 meter men ur högt läge blir det ingen bra träff och bollen seglar över ribban. SAIK kontrar i anfallet efter med ett skott ur bra läge men över. Fem minuter in i halvleken kommer OA i ett fint anfall där bollen når Petri som ur snäv vinkel skjuter tätt utanför. Storfors är nära två gånger i på kort tid, först en nick tätt utanför sedan ett friläge där Felle gör en fin fotparad. Efter många chanser under inledningskvarten blir det lugnare gällande chanser innan SAIK i den 73:e minuten lossar ett hårt skott som tvingar Felle till en fin parad. I den 77:e minuten kommer en boll in i SAIK;s straffområde där Petri och Adam väggspelar sig igenom och Petri kan fri med målvakten bredsida in 1-1. Mycket snyggt spel och kylig avslutning av Petri. Sista kvarten har SAIK ett par målchanser där först Felle räddar ett distansskott och sedan en kalabalik framför mål som vi lyckas rensa bort. Efter 93 minuter ljuder slutsignalen och matchen slutar 1-1.
Sett över 93 minuter är Storfors närmare en seger än vad vi är, speciellt med tanke på chanserna i första halvlek. OA har det tufft i första men höjer sig i andra och det var oerhört starkt att ta en poäng mot ett bollskickligt Storfors. I OAFF är Felix Pekkari lysande i målet. I backlinjen som blev bättre ju längre matchen led går plussen till Petteri Pellikka och Liam Alldén. På mittfältet blev vi också bättre efter paus och där går plusset till Johan Svanlöv. Offensivt var vi farliga när vi fick in bollen i straffområdet och plusset går till Adam Zingmark. I Storfors går plussen till backen Simon Öhlund, mittfältaren Filip Berglund och offensivt var Marcus Fahlgren Hällström farlig hela matchen.
Domaren Simon Svensson hade full koll på tillställningen.
Hörnor: 6-1, Gula kort: 4-1